Waarschuwing

Koppel het component VirtueMart aan een menu item

Nieuws

Op deze pagina vindt u alle nieuwtjes en weetjes op het gebied van wijn en wijn gerelateerde producten.

04-06-18
​Afgelopen week hebben hagelbuien veel schade aangericht op de wijnvelden in Bordeaux. Dit meldde het NOS. Door hagelstenen van bijna 2,5 centimeter doorsnede werden planten verwoest. Voor dit wijnjaar ziet het er niet goed uit, maar ook niet voor volgend jaar. De nieuwe takken van de druivenplanten zijn zwaar beschadigd.

31-05-18
Het is zover. WIJNPLAZA.COM opent op 16 juni 2018 officieel haar deuren! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Wees welkom op onze feestelijke opening vol met hapjes, drankjes en gezelligheid. Ons proeflokaal is geopend zodat u ons assortiment zelf kunt proeven. Natuurlijk is er ook een speciale aanbieding, alléén op de dag van de opening! Tot 16 juni! 

30-05-18
Chardonnay en Sauvignon Blanc krijgen concurrentie dit jaar! Dit komt doordat de populariteit van andere witte wijnen stijgt. Goede wijnen die gemaakt worden van de druiven Verdejo, Vermentino en Viognier bijvoorbeeld. Deze namen zult u in de loop van 2018 zeer waarschijnlijk een stuk vaker terug zien komen in wijnwinkels. 

28-05-18
In 2018 is er een wijntrend te ontdekken, namelijk alcoholarme en alcoholvrije wijn. Er komen steeds meer wijnen op de markt die een lager alcoholpercentage hebben. Dit maakt wijnen tevens ook vaak zoeter en komen voornamelijk uit Frankrijk of Duitsland, aldus Dewijngoeroe.nl

25-05-18
Nieuw in het assortiment: de Kooduu Synergy! Maar wat is dit nou eigenlijk? De Synergy is een serie vloerlampen die kan dienen als vaas, decor of als wijnkoeler. Vanaf nu kunt u de Synergy krijgen bij WIJNPLAZA.COM.  

18-05-18
Er zijn een heleboel trends rondom wijn in 2018. Eén van die trends is het produceren en drinken van natuurwijnen. Dit zijn wijnen die op een zo natuurlijk mogelijke manier worden geproduceerd. Een andere benaming voor natuurwijn is 'vin naturel', zoals Gall.nl het noemt. Maar natuurwijn is pas natuurwijn wanneer het op een bepaalde manier geproduceerd wordt. Hier gelden dus ook strenge regels voor. De vin naturel heeft natuurlijk wel enige smaakverschillen vergeleken met de wijnen die u normaal in de schappen ziet. Daarnaast ziet de wijn er ook troebel uit. Dit komt doordat de wijn niet gefilterd is. Maar geen zorgen, dit zorgt juist voor een natuurlijkere en puurdere smaak! 

14-05-18
Hoe proeft u wijn nou eigenlijk het beste? Dewijngoeroe.nl vertelde hoe u wijn optimaal kunt proeven in 3 verschillende stappen.

1. Kijk: allereerst bekijkt u de wijn. Alleen door te kijken kunt u er al achter komen hoe jong of oud de wijn is. Dit kunt u achterhalen door uw glas een beetje schuin te houden en te kijken naar de kleur van de wijn en de helderheid van de rand. Zorg er hierbij voor dat u een witte achtergrond heeft. Op die manier kunt u de kleuren het beste zien. Een wijn die lichter van kleur is, is vaak een jonge wijn. Wanneer een wijn ouder is, wordt de kleur intenser. Is de rand van uw wijn waterachtig van kleur? Dan heeft u te maken met een jongere wijn. 

2. Ruik: ten tweede ruik u aan de wijn. Draai met uw glas zodat de wijn haar aroma's laat vrijkomen door de zuurstof die hierbij toegelaten wordt. U kunt er bijvoorbeeld achterkomen of uw wijn nog wel houdbaar is. Wanneer de wijn muf of chemisch ruikt, dan is de wijn niet goed meer. Maar niet alleen dat is te achterhalen. Elke wijn heeft een eigen karakter: fruitig, bloemig, aards, etc. Hier kunt u achter komen als u goed ruikt. 
3. Proef: vervolgens is het tijd om de wijn te proeven. De vorige twee stappen hebben u al veel informatie gegeven over de wijn. Maar nu komt de stap waar het om draait. Neem een slok uit uw glas. Wanneer u dit slurpend doet, komt er meer zuurstof bij waardoor u de smaken beter kunt onderscheiden. Maar het gaat niet alleen maar om smaak, maar ook om het gevoel van de wijn in uw mond en hoe lang de smaak blijft hangen. 

11-05-18
Op Nu.nl werd bekend gemaakt dat de wereldwijde wijnproductie nog niet eerder zo slecht was als de productie van vorig jaar. In zestig jaar is de productie nog niet zo laag geweest. Dit was vooral het geval bij Europese wijnboeren. Frankrijk gaf aan nog niet eerder zo'n slecht wijnjaar te hebben gehad. Dit kwam met name door de late vorst en slechte weersomstandigheden. 

07-05-18
WIJNPLAZA.COM gaat voor duurzame wijnen door verantwoorde ondernemers. Derestaurantkrant.nl kondigde kort geleden het eerste natuurwijnfestival in Amsterdam aan: VI.NO.SO. Hierbij zijn Italiaanse wijnboeren aanwezig en krijgt u de kans om hun wijnen te proeven en de boeren vragen te stellen. Alle wijnen zijn compleet natuurlijk. Daarnaast worden er verschillende hapjes bij geserveerd. Maar het draait natuurlijk om de gezelligheid en kennis opdoen. De muziek en informatieve sfeer maken VI.NO.SO. de moeite waard. Wees erbij op zondag 3 juni te FC Hyena in de Aambeeldstraat 24 in Amsterdam. U bent welkom van 11.00 uur tot 18.00 uur. 

04-05-18
Het is alweer aspergetijd. Op 5 april werd het aspergeseizoen officieel geopend. Maar bij het eten van asperges hoort natuurlijk ook een goede wijn. Op wijn.nl werd de Verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2018 aangekondigd en de winnaars zijn inmiddels bekend. De wijnen zijn gekozen door middel van een wijn-spijs proeverij. De top 3 aspergewijnen van 2018 zijn:

1. August Ziegler Muller-Thurgau 2017
2. Corte Fontana Custoza 2017
3. Anselmi San Vincenzo  2015

02-05-18
Een tijdje geleden heeft NU.nl een aantal kenners stellingen over wijn voorgelegd. Eén van die stellingen was: “Elke wijn die langer ligt wordt op den duur lekkerder”. Dit blijkt een fabel! Wijnkenner Ilse Visscher vertelde dat wijnen langer houdbaar worden wanneer er bepaalde bestanddelen in zitten, zoals tannine. De houdbaarheid van wijnen heeft niet alleen te maken met de bestanddelen, maar ook met de plek waar de fles opgeslagen ligt en hoe donker de fles is, aldus Visscher. Wijnen die in de supermarkt te koop zijn kunnen niet voor langere tijd bewaard worden. Maar een klein deel van de wijnen zijn hier geschikt voor. Wilt u weten welke wijnen u wél voor langere tijd kunt bewaren? Bij WIJNPLAZA.COM geven wij u advies hierover. 

30-04-18
WIJNPLAZA.COM doet mee aan de kortingsacties van de Dorpsstraat in Zoetermeer! Met de coupons die van 3 t/m 16 mei en 17 t/m 30 mei kun je verschillende kortingen krijgen op kwaliteitswijnen van WIJNPLAZA.COM. De coupons zijn te vinden in Het Streekblad. Wees welkom!

17-04-18
Wijnen uit Europa worden dit jaar duurder! Volgens het AD (Algemeen Dagblad) is in 2017 een derde van de druivenoogst mislukt als gevolg van extreem weer. Verschillende landen verwachtten dat jaar een stuk minder wijn te kunnen produceren. Daardoor is er dit jaar, het jaar waarop de wijnen uit 2017 op de markt komen, een tekort aan een groot aantal wijnen. Maar vrees niet. Er wordt nog volop wijn geproduceerd en een groot deel van de druivenoogst is gewoon bruikbaar. 

11-04-18
In RTL Nieuws werd geschreven dat 's werelds grootste fles champagne maar liefst 1.10 meter hoog is. Daarnaast weegt de fles 54 kilo en is hij gevuld met 30 liter champagne. Dat betekent dat er hiermee zo'n 240 glazen gevuld kunnen worden. Dit maakt de fles officieel de grootste fles champagne van de wereld. 

Meer nieuws en weetjes kunt u vinden op onze website: www.wijnplaza.com


Beste wijnliefhebber,

Sinds 1 december 2017 heeft WIJNPLAZA.COM haar deuren geopend met een pop up store in de oude dorpskern van Zoetermeer, met als doel daar har poeflokaal te kunnen realiseren. In ons verkooppunt kunt u alle wijnen zien en dagelijks een selectie beoordelen. 

Wij zien u graag in onze winkel aan de 1e Stationsstraat 3a

informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Beste wijnliefhebber,

Wijnplaza.com heeft afgelopen vrijdag 23 en zaterdag 24 juni op het Michels Open tennistoernooi van TC Nieuwerkerk een fantastisch visitekaartje afgegeven.

In combinatie met heerlijke gerechten van de big green egg  presenteerden wij bijpassende wijnen die gretig aftrek vonden.

Hoewel alle 8 gepresenteerde wijnen werden gewaardeerd waren er onder de vele gasten natuurlijk een aantal favorieten waarvan onderstaand de top vijf ( overigens alle vijf zijn Italiaans  en eigen import) :

Wit 1 Bianco dei Poggi 2015 Badia di Morrona Colli Pisane Toscane- retailprijs Wijnplaza.Com- € 6.50

Wit 2 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2016 Vignedileo Marche- retailprijs Wijnplaza.com- € 6.95

Rood 1 Rosso dei Poggi 2015 Badia di Morrona Colli Pisane Toscane- retailprijs Wijnplaza.Com- € 6.50

Rood 2 Chianti I Sodi del  Paretaio 2015 Badia di Morrona Colli Pisane Toscane- retailprijs Wijnplaza.com- € 8.95

Rood 3 Il Rosso 2016 Vignedileo Marche- retailprijs Wijnplaza.Com - € 6.50

Wilt u  ook kennismaken met deze wijnen dan is dit uiteraard mogelijk en kunt u ons bezoeken of mailen om een afspraak te maken.

Met vriendelijke wijngroet,

Wijnplaza.com